2013-12-03

Scandic tarjoaa ensimmäisenä maailmassa interaktiivista online-koulutusta esteettömyyteen liittyen

Scandic julkaisee kokonaisvaltaisen ja interaktiivisen online-koulutuksen esteettömyydestä. Koulutuksessa Scandic vastaa vaikeisiin ja arkaluonteisiinkin kysymyksiin siitä, mikä on tärkeää, kun ollaan tekemisissä toimintarajoitteisten ihmisen kanssa.

Esteettömyys on ollut Scandicin fokuksessa jo vuodesta 2003. Laadukkaan palvelun varmistaminen kaikille vieraille, mahdollisista rajoitteistaan huolimatta, on Scandicille tärkeä tavoite. Henkilökunnan tulee tietää, miten esimerkiksi sokeaa asiakasta palvellaan ja kuinka vastaanotossa otetaan huomioon kuulovammaisen asiakkaan erityistarpeet.

Uusi nettipohjainen koulutus keskittyy neuvojen ja vinkkien lisäksi videoihin, jotka opettavat oikeita tapoja tarjota parasta palvelua toimintarajoitteisille asiakkaille.

Koulutus on yksi monista henkilökunnalle lanseeratuista esteettömyyskoulutuksista. Koska aihe mielenkiintoinen ja ajankohtainen, päätti Scandic tehdä nettikoulutuksesta avoimen kaikille. Ainutlaatuisen ohjelman toivotaan tavoittavan monia ihmisiä myös Scandicin ulkopuolelta, erityisesti matkailualalta.

- Uuden koulutuksen hienous on siinä, että se tarjoaa uutta opittavaa kaikille palvelualoilla työskenteleville, hotellialaan rajoittumatta, sanoo Scandicin esteettömyyslähettiläs Magnus Berglund.

Tarve ja kiinnostus suurempi kuin koskaan

YK:n matkailusta vastaavien UNWTO:n mukaan maailmassa on tällä hetkellä noin miljardi ihmistä, jotka ovat jollakin tapaa toimintarajoitteisia. Luku vastaa 15 prosenttia koko maapallon väestöstä. Määrä kasvaa samassa tahdissa eliniän odotteen kanssa. Samaan aikaan ihmiset matkustavat yhä enemmän ja yhä vanhempina.

- Tarve uuden oppimiselle ja tiedon jakamiselle on suuri ja kasvaa jatkuvasti, samalla tavalla kuin matkustajien määräkin, sanoo Berglund.

- Saadaksemme näille aiheille enemmän huomiota, juhlimme eilen kansainvälistä vammaisten päivää kutsumalla paikallisia vammaisjärjestöjä hotelleihimme. Samaan aikaan esteettömyyslähettiläämme Magnus Berglund kävi puhumassa hotellialan käytännöistä EU komissiolle Brysselissä.

Lisätietoja koulutuksesta löydät osoitteesta www.scandichotels.fi/erityistarpeet

Lisätietoja:

Magnus Berglund, esteettömyyslähettiläs, Scandic, puh. +46 70 973 5077

Kati Puukko, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Scandic, puh. +358 40 563 7049



Lehdistötiedote lähetettiin Mynewsdeskin kautta

Tietoa yrityksestä: Scandic Hotels AB

Uutinen esitetään yhteistyössä MyNewsdeskin kanssa